Søte påskeharer – DIY

Lag søte påskeharer av en rettstrikket firkant:

Legg opp 30 masker og strikk rillestrikk (rett) til det blir et kvadrat. Med 30 masker blir påskeharen ca. 10 cm høy. Det er en fin størrelse.

Sy en rynketråd slik i firkanten og stram til. Putt ull inni hodet, og bruk rynketråden til å sy sammen ørene nederst.

Fyll kroppen med ull og bruk resten av rynketråden til å sy sammen kroppen bak.

Bruk en gaffel med fire tenner til å lage den lille haledusken. Tre tråden på tvers gjennom den midterste åpningen på gaffelen. Surr rundt tennene mange ganger. Avslutt med tråden i midten og stram hardt til. Klipp opp buene så dusken blir tett og fin, og fest den på harens kropp.

Haren står stødig med den lille halepompongen.

Eventyret om påskeharen

Det var en gang for lenge siden at det levde en liten fugl som het Lupus, det var en nokså lykkelig fugl, men ikke helt. For i den samme skogen var det en jeger, den fryktelige Orion, og han hadde sverget at han skulle utrydde alle verdens dyrearter. Særlig var han skummel for fugler. Lille Lupus gikk til vårens gudinne, Ostera, og bad om å få slippe å være fugl. Det slapp hun, og Ostera gjorde henne om til en hare.

Haren kunne i fred og ro hoppe rundt og gumle i seg av alt det gode som vokste på jorden. Men en dag kom vårens gudinne vandrende gjennom skogen og fikk øye på haren som satt med hengende ører.

– Hva er i veien, Lupus? sa hun. Er du ikke glad for livet som hare?

-Jeg vet ikke riktig, sa haren. Nå om våren føles det litt merkelig.

– Vil du heller bli forvandlet til en fugl igjen?

– Nei, det er ikke det. Jeg liker å hoppe rundt og være hare. Det er bare det at jeg savner å legge egg. Jeg har bygget et lite rede i gresset her borte, men det er ingen egg i det.

– Å, var det ikke noe annet, sa vårens gudinne.Vis meg redet ditt og legg deg i det.

Haren la seg ned og vårens gudinne pustet på ham. – Nå, hva var det som hendte? spurte vårens gudinne. Og da haren kikket ned i redet lå det ett egg der. – Et egg! Jeg har lagt et egg! ropte haren begeistret.

Vårens gudinne pustet på ham igjen, og nå lå det to nye egg i redet. To egg til, ropte den lille haren og var fra seg av lykke. Jeg har tre egg! Et grønt, et blått og et rødt egg.

– Og nå skal du få vite en hemmelighet, hvisket gudinnen, – fra nå av skal haren kunne legge egg hvert år. Hver vår. Det er min gave til deg, Lupus.

Og mens haren stolt og lykkelig beundret de flotte eggene sine, vandret vårens gudinne videre gjennom skogen.